اپلیکیشن شبکه آموزش
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 3 اسفند 1404

گرامیداشت شهید ۱۸ دی و تبیین تربیت نوین قرآنی در «مثبت آموزش»

در برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش، همزمان با گرامیداشت یاد شهید والامقام ۱۸ دی طاها عزیزی‌خواه و هفته امور تربیتی، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش شهرستان قدس، به تشریح رویکردهای نوین تربیتی و قرآنی در مدارس و اهمیت نیت و هدف‌گذاری در فعالیت‌های پرورشی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش سیما، مصطفی برجی در ابتدای سخنان خود با درود به روح شهدا، به‌ویژه شهیدان رجایی و باهنر، بنیان‌گذاران نهاد امور تربیتی، گفت: نهاد مقدس امور تربیتی با نیت خالص این شهدا پایه‌گذاری شد و امروز نیز استمرار همان نگاه تربیت اسلامی در مدارس دنبال می‌شود.رسالت اصلی ما نهادینه‌سازی آموزه‌های دینی در نسل جدید همراه با تقویت هویت و اعتمادبه‌نفس دانش‌آموزان است.
وی با اشاره به تحولات نسلی و فناوری اظهار کرد: دیگر نمی‌توان با روش‌های صرفاً سنتی با دانش‌آموزان امروز ارتباط گرفت؛ به همین دلیل آموزش‌های تربیتی و قرآنی نیز متناسب با ویژگی‌های روان‌شناختی نسل جدید و ابزارهای نوین بازطراحی شده است. به گفته او، طراحی کتاب‌های شاد و رنگی، آموزش معلمان به‌روز، کلاس‌های هوشمند و محتوای دیجیتال، موجب شده مفاهیم قرآنی برای کودکان ملموس‌تر و ماندگارتر شود.
برجی بهره‌گیری از انیمیشن‌ها و روایت‌های تصویری قرآنی را از رویکردهای مؤثر دانست و گفت: دانش‌آموزان وقتی مفاهیم سوره‌ها و داستان‌های دینی را در قالب‌های جذاب تصویری می‌بینند، درک عاطفی و تجربه زیسته‌تری پیدا می‌کنند و یادگیری عمیق‌تر می‌شود. برجی همچنین از اجرای طرح «اتقان» در مدارس ابتدایی خبر داد و افزود: در این طرح، آموزگاران دوره‌های تخصصی روش‌های نوین صحیح‌خوانی و انتقال مفاهیم قرآنی به زبان کودکانه را گذرانده‌اند و اکنون با ابزارهای متنوع آموزشی در کلاس‌ها فعالیت می‌کنند.
معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان قدس در ادامه به مسابقات قرآن، عترت و نماز اشاره کرد و گفت: در مدارس شهرستان قدس بیش از ۴۵۰۰ دانش‌آموز در این مسابقات شرکت کردند که حدود ۲۰۰۰ نفر به مراحل منطقه‌ای راه یافتند. با این حال، رویکرد ما صرفاً رقابتی نیست، بلکه ایجاد تجربه مثبت یادگیری و تقویت توان ارائه دانش‌آموزان است. گاه حتی تشویق یک دانش‌آموز که بخشی از متن را فراموش کرده، اثر تربیتی ماندگارتری از اعلام رتبه دارد.
برجی با تأکید بر نقش نیت در فعالیت‌های تربیتی خاطرنشان کرد: هدف اصلی مسابقات و برنامه‌های پرورشی، نهادینه‌شدن آموزه‌های دینی و اخلاقی در رفتار دانش‌آموزان است، نه صرفاً کسب رتبه. وقتی دانش‌آموز مفاهیم قرآنی و دینی را با فهم و تجربه شخصی ارائه می‌کند، اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس او نیز تقویت می‌شود و این همان تربیت اصیل است.
وی در پایان تصریح کرد: آموزش دینی باید به فهم، گفت‌وگوپذیری و رفتار اخلاقی در زندگی منجر شود؛ رویکردی که می‌تواند آموزه‌های قرآنی را در عمل روزمره دانش‌آموزان جاری کند.
گفتنی است برنامه «مثبت آموزش» شنبه تا پنجشنبه ساعت 16:15 از شبکه آموزش سیما به تهیه‌کنندگی آرمین عابدینی پخش می‌شود و با رویکردی مهارت‌محور به مسائل تربیتی و آموزشی خانواده‌ها و دانش‌آموزان می‌پردازد.

دسته بندی:

آخرین اخبار

روز داروساز و فناوری‌های دارویی زانوی پرانتزی در کودکان پیشگیری از سکته‌های قلبی درمان‌های نوین جراحی در برنامه «دکتر سلام» سیاست‌های آموزش و پرورش در حوزه فناوری‌های نوین درمان‌های نوین سرطان؛ از تشخیص تا درمان شکاف کام و لب در کودکان؛ از تشخیص تا درمان آموزش بی‌وقفه در بحبوحه‌ بحران‌ها برنامه‌های ویژه شبکه آموزش در اربعین حسینی روایت متفاوت با حضور دانش آموزان در پیاده روی اربعین اقدامات هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین روایت متفاوت دانش‌آموزان ایرانی از سفر اربعین مراقبت از چشم و آب مروارید هموروئید؛ علائم، پیشگیری و درمان ایمپلنت و مراقبت از دندان‌ها چالش‌های ثبت‌نام مدارس روی میز «پرسشگر» پولیپ بینی؛ علائم، عوارض و روش‌های درمان تبخال و ضایعات دهانی؛ علائم، پیشگیری و درمان پای پرانتزی در نوجوانان؛ از تشخیص تا درمان راه‌های کنترل و درمان روده تحریک‌پذیر آمپول‌های لاغری؛ مزایا، عوارض و نکات مهم مصرف آمپول‌های لاغری؛ مزایا، عوارض و نکات مهم مصرف راه‌های پیشگیری و مدیریت آلزایمر اقدامات وزارت آموزش و پرورش در ایام سوگواری رهبر شهید توسعه همکاری‌های شبکه آموزش و سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی خانواده از نگاه رهبر شهید روایت اندیشه تربیتی رهبر شهید در «معلم بعثت» تربیت کودک از نگاه رهبر شهید منظومه تربیتی رهبر شهید زن در نگاه رهبر شهید ۱۲ روایت ماندگار از رهبر شهید در قاب شبکه آموزش نقش رهبر شهید در آموزش و پرورش «هیچ‌وقت دیر نیست» در هفته وداع با رهبر شهید بدرقه رهبر شهید با شبکه آموزش شبکه آموزش فراخوان نگارش یادداشت برای ویژه‌برنامه «معلم بعثت» منتشر کرد. آشنایی با علل و درمان لرزش دست (پارکینسون) در «دکتر سلام» راهکارهای تبیین ادب ایرانی و باستانی به فرزندان در «هیچ‌وقت دیر نیست» پیشگیری و درمان رفلاکس در «دکتر سلام» گفت‌وگوی مؤثر با نوجوان «دکتر سلام» با موضوع «عفونت ادراری در کودکان» «دکتر سلام» با موضوع «قلب» «هیچ‌وقت دیر نیست» با موضوع «مادری در عصر دیجیتال» «مدرسه تلویزیونی ایران» ویژه آزمون‌های نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم روی آنتن شبکه آموزش ویژه‌برنامه‌های شبکه آموزش در سالروز شهادت شهید چمران «روایت حماسه و معرفت در «ویژه‌برنامه‌های محرم» شبکه آموزش» «پرسشگر»؛ تحلیل عملکرد نظام تربیت رسمی و عمومی در جنگ رمضان ظرفیت سنجی الگوی مدارس هیئت امنایی برای مشارکت مردم مبعوث در امر تربیت «شبکه آموزش»؛ جشن بزرگ غدیر در قاب ویژه‌برنامه‌های مناسبتی «شبکه آموزش»؛ روایت قیام و انقلاب در ویژه‌برنامه‌های ۱۴ و ۱۵ خرداد تدارک شبکه آموزش برای هفته امامت و ولایت با محوریت اندیشه‌های رهبر شهید

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها