اپلیکیشن شبکه آموزش
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 3 اسفند 1404

گرامیداشت شهید ۱۸ دی و تبیین تربیت نوین قرآنی در «مثبت آموزش»

در برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش، همزمان با گرامیداشت یاد شهید والامقام ۱۸ دی طاها عزیزی‌خواه و هفته امور تربیتی، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش شهرستان قدس، به تشریح رویکردهای نوین تربیتی و قرآنی در مدارس و اهمیت نیت و هدف‌گذاری در فعالیت‌های پرورشی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش سیما، مصطفی برجی در ابتدای سخنان خود با درود به روح شهدا، به‌ویژه شهیدان رجایی و باهنر، بنیان‌گذاران نهاد امور تربیتی، گفت: نهاد مقدس امور تربیتی با نیت خالص این شهدا پایه‌گذاری شد و امروز نیز استمرار همان نگاه تربیت اسلامی در مدارس دنبال می‌شود.رسالت اصلی ما نهادینه‌سازی آموزه‌های دینی در نسل جدید همراه با تقویت هویت و اعتمادبه‌نفس دانش‌آموزان است.
وی با اشاره به تحولات نسلی و فناوری اظهار کرد: دیگر نمی‌توان با روش‌های صرفاً سنتی با دانش‌آموزان امروز ارتباط گرفت؛ به همین دلیل آموزش‌های تربیتی و قرآنی نیز متناسب با ویژگی‌های روان‌شناختی نسل جدید و ابزارهای نوین بازطراحی شده است. به گفته او، طراحی کتاب‌های شاد و رنگی، آموزش معلمان به‌روز، کلاس‌های هوشمند و محتوای دیجیتال، موجب شده مفاهیم قرآنی برای کودکان ملموس‌تر و ماندگارتر شود.
برجی بهره‌گیری از انیمیشن‌ها و روایت‌های تصویری قرآنی را از رویکردهای مؤثر دانست و گفت: دانش‌آموزان وقتی مفاهیم سوره‌ها و داستان‌های دینی را در قالب‌های جذاب تصویری می‌بینند، درک عاطفی و تجربه زیسته‌تری پیدا می‌کنند و یادگیری عمیق‌تر می‌شود. برجی همچنین از اجرای طرح «اتقان» در مدارس ابتدایی خبر داد و افزود: در این طرح، آموزگاران دوره‌های تخصصی روش‌های نوین صحیح‌خوانی و انتقال مفاهیم قرآنی به زبان کودکانه را گذرانده‌اند و اکنون با ابزارهای متنوع آموزشی در کلاس‌ها فعالیت می‌کنند.
معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان قدس در ادامه به مسابقات قرآن، عترت و نماز اشاره کرد و گفت: در مدارس شهرستان قدس بیش از ۴۵۰۰ دانش‌آموز در این مسابقات شرکت کردند که حدود ۲۰۰۰ نفر به مراحل منطقه‌ای راه یافتند. با این حال، رویکرد ما صرفاً رقابتی نیست، بلکه ایجاد تجربه مثبت یادگیری و تقویت توان ارائه دانش‌آموزان است. گاه حتی تشویق یک دانش‌آموز که بخشی از متن را فراموش کرده، اثر تربیتی ماندگارتری از اعلام رتبه دارد.
برجی با تأکید بر نقش نیت در فعالیت‌های تربیتی خاطرنشان کرد: هدف اصلی مسابقات و برنامه‌های پرورشی، نهادینه‌شدن آموزه‌های دینی و اخلاقی در رفتار دانش‌آموزان است، نه صرفاً کسب رتبه. وقتی دانش‌آموز مفاهیم قرآنی و دینی را با فهم و تجربه شخصی ارائه می‌کند، اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس او نیز تقویت می‌شود و این همان تربیت اصیل است.
وی در پایان تصریح کرد: آموزش دینی باید به فهم، گفت‌وگوپذیری و رفتار اخلاقی در زندگی منجر شود؛ رویکردی که می‌تواند آموزه‌های قرآنی را در عمل روزمره دانش‌آموزان جاری کند.
گفتنی است برنامه «مثبت آموزش» شنبه تا پنجشنبه ساعت 16:15 از شبکه آموزش سیما به تهیه‌کنندگی آرمین عابدینی پخش می‌شود و با رویکردی مهارت‌محور به مسائل تربیتی و آموزشی خانواده‌ها و دانش‌آموزان می‌پردازد.

دسته بندی:

آخرین اخبار

ورزش های کاهش وزن در «دکتر سلام» بررسی آخرین وضعیت سند تحول ترمیم یافته در «پرسشگر» مدیریت برداشت پنبه در «رویش» بررسی سلامت گوارش در «دکتر سلام» تنگی نفس؛ علل و راهکارهای تشخیص و درمان در «دکتر سلام» آخرین وضعیت سند تحول ترمیم یافته در «پرسشگر» توسعه کشت گیاهان جایگزین اقلیم سازگار در «رویش» انسداد عروق قلب و خطر سکته قلبی درمان های نوین سلولی در بدخیمی ها تجربه‌نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» مدیریت تلفیقی آفات چوب خوار خرما تجربه‌ نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» دردهای شکمی و لگنی چه زمانی مهم هستند؟ استفاده از بذر گواهی شده در کشت گندم چطور در سالمندی سلامت بمانیم؟ چالش‌های آغاز سال تحصیلی جدید در «پرسشگر» کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در «رویش» باورهای درست و غلط درباره ابتلا به بدخیمی در «دکتر سلام» اصول تغذیه خاک برای کشت پاییزه در «رویش» تجربه‌ نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» دیابت؛ از پیشگیری تا کنترل بیماری در «دکتر سلام» تجربه‌نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» اصول تغذیه خاک برای کشت پاییزه در برنامه «رویش» شناخت آسم؛ از علائم تا درمان در«دکتر سلام» طرز نشستن و ایستادن صحیح در «دکتر سلام» هنرستان های کشاورزی در برنامه «رویش» تجربه نگاری معلمان تحول خواه در «الف تا» نحوه شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در«رویش» مراقبت های دندانی دانش آموزان و طرح های غربالگری سلامت دهان و دندان تجربه نگاری معلمان تحول خواه در «الف تا» بیماری های عفونی، پاییزه دانش آموزان در «دکتر سلام» زمان قوچ اندازی در برنامه «رویش» تغذیه دانش آموزان در «دکتر سلام» مشکلات گوارشی نوجوانان در مدارس «نوروز دانش» با حضور نخبگان و معلمان برتر روی آنتن شبکه آموزش رفت. تبیین برنامه‌های آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید در «پرسشگر» مبارزه با مگس میوه در برنامه «رویش» کیف و کوله مناسب دانش آموزان در «دکتر سلام» بررسی حوزه تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در «الف تا» معرفی دکتر رضا برادران؛ پزشک ماندگار کودکان تبریز در «دکتر سلام» آنفلونزا و سرماخوردگی های فصلی در «دکتر سلام» «نوروز دانش»؛ جشن بازگشایی مدارس روی آنتن شبکه آموزش روایت یک مدیر مدرسه از تجربه‌های مدیریت آموزشی در «الف تا» «روز ملی خرما» در «رویش»؛ از ظرفیت‌های تولید تا توسعه نخلستان‌ها بررسی آسیب های زانو و لگن در «دکتر سلام» روایت یک مدیر مدرسه از تجربه‌های مدیریت آموزشی در «الف تا» «ایران جان» در «دکتر سلام»؛ روایت زندگی پدر جزامیان ایران تغذیه باغات زیتون در برنامه «رویش» بررسی آزمایش های کلیه در «دکتر سلام» علل و درمان پولیپ روده در «دکتر سلام»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها