اپلیکیشن شبکه آموزش
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 22 مرداد 1404

حضور بالای نسل زد در کربلا غافلگیرمان کرد

احسان میرمحمدعلی تهیه کننده ویژه برنامه «همشاگردی سلام» شبکه آموزش از حجم بالای حضور نوجوانان در مسیر پیاده روی اربعین خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش سیما، 

احسان میرمحمدعلی درباره ویژه‌برنامه اربعین «همشاگردی سلام» که از شبکه آموزش روی آنتن می رود به خبرنگار مهر بیان کرد: ما برای ساخت یک ویژه برنامه راهی پیاده روی اربعین شدیم و ابتدا به استان ایلام سفر کردیم که به‌عنوان پایتخت زوار اربعین و دروازه ورودی این مراسم در کشور شناخته می‌شود و بنا شد فضای اربعین و حال‌وهوای کربلا را از نزدیک ثبت کنیم.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی کردیم که در صورت امکان، بخشی از تولیدات را در همان منطقه انجام دهیم یا آیتم‌هایی ضبط کرده و به تهران بازگردیم. کار را از مرز مهران آغاز کردیم و از همان ابتدا از حجم بالای حضور دانش‌آموزان در این سفر متعجب شدیم. به نظرم حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند. در کربلا و نجف هم شاهد افزایش چشمگیر تعداد دانش‌آموزان بودیم.

میرمحمدعلی درباره این دانش آموزان گفت: دانش‌آموزان دختر و پسر در تمام مقاطع تحصیلی، چه به همراه خانواده، چه با مدرسه، خود را به کربلا و نجف رسانده بودند. در مقایسه با سال‌های گذشته، این افزایش کاملاً محسوس و غیرقابل قیاس بود که به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی آن، مصادف شدن این سفر با فصل تابستان و فراغت تحصیلی دانش‌آموزان باشد. اما مهم‌تر از آن، علاقه و اشتیاق نوجوانان به فضای معنوی اربعین است.

وی درباره روند تولید برنامه توضیح داد: با دانش‌آموزان حاضر در مسیر گفتگو کردیم و سوالاتمان را حول محور انگیزه شان از حضور در اربعین، احساسات شخصی و موضوعات مذهبی متمرکز کردیم. تهیه این آیتم‌ها در شلوغی کربلا و نجف و گرمای طاقت‌فرسای هوا، چالش‌های خاص خود را داشت. روز چهارشنبه به تهران بازگشتیم و با توجه به ۲ مناسبت پیش‌رو (روز خبرنگار و اربعین)، برنامه‌ریزی کردیم تا آیتم‌های ویژه برنامه پنجشنبه و جمعه را به براساس موضوع مورد نظر طراحی کنیم و دانش‌آموزان خبرنگار پانا هم مهمان ما بودند.

میرمحمدعلی با اشاره به اینکه این برنامه ۲ هفته قبل از اربعین و متناسب با این ایام تدارک دیده شده است، عنوان کرد: از نظر محتوایی، از همکاران هلال احمر دعوت کردیم تا نکات آموزشی لازم برای سفر ایمن و راحت را ارائه دهند. همچنین یک دبیر عربی، واژگان کاربردی برای زائران را آموزش داد. تمام تلاش ما این بود که آموزش‌های اولیه مورد نیاز دانش‌آموزان زائر را پوشش دهیم.

این تهیه‌کننده در ادامه اظهار کرد: تمام تلاش ما این بود که آموزش‌های اولیه و تصویری از فضای معنوی اربعین را در اختیار دانش‌آموزانی قرار دهیم که قصد سفر داشتند، این هفته نیز پنجشنبه و جمعه ۲ قسمت پایانی مرتبط با اربعین و حال‌وهوای کربلا پخش خواهیم کرد و آیتم‌های جدیدی ارائه می‌دهیم.

میرمحمدعلی در ادامه با اشاره به افزایش چشمگیر حضور زوار نسبت به سال‌های گذشته توضیح داد: این اولین سالی نبود که به تهیه گزارش از اربعین می‌پرداختیم، اما شاهد رشد قابل توجهی در تعداد زائران بودیم. به ویژه که شرایط امسال به مراتب سخت‌تر بود. در طول فعالیت رسانه‌ای خود، هرگز چنین تجربه‌ای نداشتیم. در بین‌الحرمین به حدی ازدحام نوجوانان و دانش‌آموزان بود که از هر ۲ یا ۳ نفر عبوری، حداقل یک نفر در این رده سنی قرار داشت و برای اولین بار هیچ مشکلی برای گرفتن گزارش و نبود سوژه نداشتیم.

این تهیه‌کننده در پایان تصریح کرد: برخلاف تصور رایج درباره نسل Z و دهه‌هشتادی‌ها، این جوانان با ایمان راسخ و تعهدی مثال‌زدنی در مسیر اعتقادات خود ایستاده‌اند. به عنوان نمونه، در گفتگویی تأثیرگذار با نوجوانی ۱۳-۱۴ ساله، وقتی پرسیدیم چرا این همه سختی راه را تحمل می‌کنی، پاسخ داد که «آمده ام فقط به امام حسین (ع) بگویم من هم اینجا هستم».

دسته بندی:
برچسب :

آخرین اخبار

توسعه همکاری‌های شبکه آموزش و سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی خانواده از نگاه رهبر شهید روایت اندیشه تربیتی رهبر شهید در «معلم بعثت» تربیت کودک از نگاه رهبر شهید منظومه تربیتی رهبر شهید زن در نگاه رهبر شهید ۱۲ روایت ماندگار از رهبر شهید در قاب شبکه آموزش نقش رهبر شهید در آموزش و پرورش «هیچ‌وقت دیر نیست» در هفته وداع با رهبر شهید بدرقه رهبر شهید با شبکه آموزش شبکه آموزش فراخوان نگارش یادداشت برای ویژه‌برنامه «معلم بعثت» منتشر کرد. آشنایی با علل و درمان لرزش دست (پارکینسون) در «دکتر سلام» راهکارهای تبیین ادب ایرانی و باستانی به فرزندان در «هیچ‌وقت دیر نیست» پیشگیری و درمان رفلاکس در «دکتر سلام» گفت‌وگوی مؤثر با نوجوان «دکتر سلام» با موضوع «عفونت ادراری در کودکان» «دکتر سلام» با موضوع «قلب» «هیچ‌وقت دیر نیست» با موضوع «مادری در عصر دیجیتال» «مدرسه تلویزیونی ایران» ویژه آزمون‌های نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم روی آنتن شبکه آموزش ویژه‌برنامه‌های شبکه آموزش در سالروز شهادت شهید چمران «روایت حماسه و معرفت در «ویژه‌برنامه‌های محرم» شبکه آموزش» «پرسشگر»؛ تحلیل عملکرد نظام تربیت رسمی و عمومی در جنگ رمضان ظرفیت سنجی الگوی مدارس هیئت امنایی برای مشارکت مردم مبعوث در امر تربیت «شبکه آموزش»؛ جشن بزرگ غدیر در قاب ویژه‌برنامه‌های مناسبتی «شبکه آموزش»؛ روایت قیام و انقلاب در ویژه‌برنامه‌های ۱۴ و ۱۵ خرداد تدارک شبکه آموزش برای هفته امامت و ولایت با محوریت اندیشه‌های رهبر شهید طنین «زنگ آموزش» در قلب کانون پرورش فکری/ پوشش زنده نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان واکاوی سرنوشت تأثیر معدل بر کنکور در برنامه «پرسشگر» فرصت‌های تربیتی در جنگ بررسی ابعاد مادری در عصر دیجیتال بررسی ابعاد «تعامل همدلانه» در برنامه هیچ وقت دیر نیست شبکه آموزش بررسی نسخه ترمیم یافته سند تحول در ایستگاه آخر زنگ تحول در شبکه آموزش (بخش پایانی) زنگ تحول در شبکه آموزش (بخش دوم) زنگ تحول در شبکه آموزش (بخش اول) تحلیل پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز معلم در برنامه «پرسشگر» تماشای شکوه تعلیم در ویژه‌برنامه «الف تا» / شبکه آموزش میزبان معلمان ایران می‌شود جدول پخش مستندهای برگزیده شبکه آموزش سیما به مناسبت هفته معلم ویژه‌ برنامه «پرسشگر» به مناسبت هفته معلم روی آنتن شبکه آموزش وزیر آموزش و پرورش مهمان ویژه مدرسه تلویزیونی ایران در روز معلم کاهش نگرانی خانواده‌ها در زمینه آموزش با مدرسه تلویزیونی ایران به بهانه برخی نقدهای غیر منصفانه به فرآیند مدرسه تلویزیونی،بررسی واقعیت های جهانی و توقعات داخلی پیرامون نقش رسانه ملی مدرسه تلویزیون ۱۰ صبح باز می‌شود رقابت هیجان‌انگیز «حروف دانش» در قاب شبکه آموزش سفر به دنیای کلمات و دانستنی‌ها؛ با «حروف دانش» از «روایت آقا» تا حقایق ناگفته «ضیاءالدین»؛ ویژه‌برنامه‌های شبکه آموزش در اربعین شهادت رهبر انقلاب نقش مکمل رسانه در ایجاد آرامش/ «حروف دانش» یک مسابقه ساده نیست اطلاعیه صداوسیما درباره احتمال اختلال پخش برنامه‌ آموزشی مدرسه تلویزیونی ایران از شبکه آموزش برنامه‌های شبکه آموزش برای دانش‌آموزان با نیازهای خاص

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها