اپلیکیشن شبکه آموزش
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 31 شهریور 1400

سرپرست وزارت آموزش و پرورش: حفظ سلامت دانش آموزان خط قرمز ما است

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در بازگشایی مدارس، حفظ سلامت دانش آموزان خط قرمز ما است، گفت: برای اینکه بتوانیم سلامت دانش آموزان را تأمین کنیم اختیار و تصمیم گیری نحوه بازگشایی را به شورای مدرسه و منطقه سپرده ایم تا هر منطقه با وجود شرایطی که دارد تصمیم بگیرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش، علیرضا کاظمی سه شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی درخصوص موضوعات بازگشایی مدارس، چشم انداز و استراتژی آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید، افزود: در جلسه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش و بر اساس مصوبه شورای عالی، مقرر شد ستادی به نیابت از ریاست جمهوری با مسئولیت معاون رئیس جمهوری تشکیل شود که در آن به حل مسائل و مشکلات حوزه آموزش و پرورش و اجرای سندتحول بنیادین پرداخته شود.

کاظمی با اشاره به این که این روزها دغدغه همه مسئولان نظام و بسیاری از خانواده ها، آغاز سال تحصیلی است، تصریح کرد: در آستانه مهر، فصل رویش غنچه های خرد، دانش و شکوفایی گل‌های زندگیمان در بوستان «تعلیم و تربیت» آغاز می شود و امیدواریم که امسال، سالی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته برای نظام آموزش و پرورش باشد.

وی افزود: در آغاز سال تحصیلی از همه معلمان، مدیران و تمام همکارانم که شبانه‌روز تلاش می‌کنند تا زمینه آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس را فراهم کنند، قدردانی می‌کنم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تشکیل اولین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با حضور رئیس جمهوری، گفت: عملکرد دولت سیزدهم و شخص آیت الله دکتر رئیسی در همین زمان کوتاه، نشان داده است که این دولت، رویکرد متفاوتی نسبت به فضای حکمرانی در کشور و نگاه ویژه ای به فضای تعلیم و تربیت و مسائل فرهنگی دارد و سعی دارد آموزش و پرورش را به مسیر اصلی خود بازگرداند.  

وی با اشاره به این که یکی از دغدغه‌های تمام صاحبنظران حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت، این است که دستگاه تعلیم و تربیت و حوزه فرهنگ در اولویت اول دولت ها نبوده، بیان کرد: رئیس جمهوری با حضور و مدیریت جلسه شورای عالی و با  وقت گذاری زیاد، حمایت های جدی خود را از دستگاه تعلیم و تربیت ثابت کرد.

کاظمی گفت: مأموریت اصلی ما در نظام تعلیم و تربیت، اجرای سند تحول بنیادین است و خوشبختانه برای آن، در جلسه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش و بر اساس مصوبه شورای عالی، مقرر شد؛ ستادی به نیابت از ریاست جمهوری با مسئولیت معاون رئیس جمهوری تشکیل شود که در آن به حل مسائل و مشکلات حوزه آموزش و پرورش و اجرای سندتحول بنیادین پرداخته شود و بنا بر دستور رئیس جمهوری، مشکلات نظام تعلیم و تربیت و معلمان یک بار برای همیشه حل شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با شیوع کرونا در عرصه‌های مختلف کشور و در زیست بوم جدید، خسارت هایی را شاهد بودیم. در همین راستا در عرصه آموزش نیز شاهد «افت کیفیت آموزشی» و یادگیری دانش آموزان بوده ایم. همچنین عدم حضور دانش آموزان در فضای مدرسه، در بسیاری از موارد باعث ایجاد آسیب هایی نظیر افسردگی، پرخاشگری و ناراحتی های روحی و روانی برای دانش آموزان شد.

وی افزود:  کم تحرکی دانش آموزان در این ایام، باعث ایجاد آسیب‌های جسمی برای بسیاری از دانش‌آموزان شد و ما به زمان زیادی برای بازگرداندن دانش آموزان به زندگی عادی و ارتقای مهارت های ارتباطی آن ها نیاز داریم.

کاظمی گفت: دانش آموزان در مدارس، چگونگی زندگی کردن در اجتماع، مهارت ارتباط با همسالان و مهارت های زندگی اجتماعی را می آموزند و در فضای کلاس همراه با آموزش، مسائل تربیتی را یاد می گیرند. عدم حضور دانش آموزان در مدارس، سبب فقدان این مهارت ها شده و آسیب‌هایی را به دانش آموزان و حتی خانواده‌ها، وارد کرده است که اگر فرصت ها را به سادگی از دست ندهیم، قابل جبران است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که برای دستیابی به کیفیت آموزشی در یک فضای بسیار خوب سه رکن مهم داریم، ادامه داد: یک رکن اساسی محتوا و برنامه درسی است یعنی اگر بتوانیم محتوای درسی کاملاً قابل قبولی را با برنامه درسی تربیت محور ارائه دهیم؛ می‌تواند کمک شایانی به تربیت فرزندانمان و پیش برد اهداف سندتحول بنیادین کند. به عبارت دیگر قلب برنامه‌های تعلیم و تربیت، محتوایی است که به دانش‌آموزان ارائه می‌شود و سند تحول بنیادین در ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت، به اهمیت این موضوع اشاره کرده است.

کاظمی افزود: رکن دیگرنیروی انسانی است که می‌خواهد این محتواها را عرضه کند. اساسی‌ترین رکن تعلیم و تربیت و مؤثرترین متغیری که می‌تواند تعلیم و تربیت را به حداقل برساند معلم است. معلمی که برخوردار از شایستگی و صلاحیت های حرفه‌ای و مرتبط با حوزه کار خود باشد در دستیابی به کیفیت آموزشی بسیار تأثیرگذار است لذا برای دست یابی به نیروی انسانی کارآمد، فرآیند جذب نیروی انسانی بر اساس تحقیقات و فرمایش رهبر معظم انقلاب و سند تحول بنیادین، باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیرشهید رجایی بگذرد و این دو دانشگاه تنها راه های ورود معلمان به آموزش و پرورش باشند.

او ادامه داد: رکن سوم تجهیزات و تکنولوژی آموزشی است که هر چقدر بتوانیم در تجهیزات آموزشی از استانداردهای بالاتری برخوردار باشیم به همان نسبت می توانیم عدالت آموزشی را در کشور برقرار کنیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه امروز شاهد استانداردهای دقیق فضاهای آموزشی و فضاهای استاندارد در کشور هستیم و دیگر از مدارس کپری و مدارس خشتی و گلی خبری نیست. بودجه سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که با توجه به آن باید به استانداردسازی فضاهای باقی مانده آموزشی و سیستم گرمایی و سرمایی مدارس بپردازیم.

کاظمی با اشاره به این که شعار ما در آغاز تحصیلی، استمرار آموزش، ارتقای کیفیت و تضمین سلامت است، گفت: در بازگشایی مدارس، حفظ سلامت دانش آموزان خط قرمز ماست برای این که بتوانیم سلامت دانش آموزان را تأمین کنیم اختیار و تصمیم گیری نحوه بازگشایی را به مدرسه، شورای مدرسه و منطقه سپرده ایم. تا هر منطقه با وجود شرایطی که دارد تصمیم به چگونگی بازگشایی مدارس بگیرد.

وی افزود: همچنین به تمهیدات متفاوتی در حوزه ارتقای کیفیت اندیشیده ایم. در همین شرایط یکی از متغیرهایی که به شدت می تواند به ارتقای کیفیت کمک کند، محتواهای استاندارد و متناسب با زیست‌بوم جدید است که خوشبختانه معاونت آموزشی و پرورشی، از سال قبل در این حوزه ورود پیدا کرده و استانداردهای تولید محتوا برای دانش‌آموزان تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: استودیوی تولید برنامه و روش‌های تدریس برپاشده است که سال گذشته حدود ۱۰۰هزار محتوا از سوی معلمان تولید شد ما این تجربه را به روز آوری می‌کنیم و در دستور کار ما خواهد بود همچنین دوره آموزشی را برای معلمان استانی طراحی کردیم تا روش‌های نوین آموزشی مبتنی بر زیست بوم جدید را فرا بگیرند.

وی افزود: اولین دستگاهی که به کمک نظام تعلیم و تربیت آمد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود که با راه‌اندازی مدرسه تلویزیونی، فضای آرامشی در جامعه ایجاد کرد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که امسال در حوزه تولید محتوا سال متفاوتی خواهیم داشت گفت: عظمت مدرسه تلویزیونی ایران، منعکس نشد بیش از ۱۹هزار ساعت تولید با یک عقبه گسترده ستودنی است، اولین دستگاهی که به کمک نظام تعلیم و تربیت آمد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود که با راه‌اندازی مدرسه تلویزیونی، فضای آرامشی در جامعه ایجاد کرد و بعد آموزش و پرورش طراحی انجام داد.

وی با اشاره به رونمایی نسخه جدید شاد افزود: شبکه شاد با نگاه کیفیت بخشی، ادامه فعالیت می‌دهد شعار ما ادامه آموزش و پرورش با اجرای سه راهبرد است.

کاظمی درباره حقوق معلمان نیز بیان کرد: تلاش‌های زیادی برای این موضوع و ترمیم آن صورت گرفته و ما نیز از این موضوع رنج می‌بریم شاید رتبه بندی بخشی از این چالش را برطرف کند.

کاظمی افزود: رویکرد سند تحول بنیادین تعلیم و تربیت تمام ساحتی است تربیت، یعنی نهادینه شدن مهارت‌ها برای داشتن یک زندگی خوب، خوشبختانه در حوزه برنامه ریزی درسی چرخش‌های خوبی انجام شده است اما برای رسیدن به اهداف نیاز به الزاماتی داریم.

وی گفت: مسیر توسعه پایدار یک کشور از آموزش و پرورش می‌گذرد و آینده یک جامعه در مدرسه است.

کاظمی با بیان این که بخشی از مشکلات به متغیرهای خارج از آموزش و پرورش برمی‌گردد؛ تصریح کرد: اول مهر روز غنچه‌ها است و روز سوم مهر زنگ آغاز سال تحصیلی را با حضور رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به صدا درخواهیم آورد.

دسته بندی:

آخرین اخبار

ورزش های کاهش وزن در «دکتر سلام» بررسی آخرین وضعیت سند تحول ترمیم یافته در «پرسشگر» مدیریت برداشت پنبه در «رویش» بررسی سلامت گوارش در «دکتر سلام» تنگی نفس؛ علل و راهکارهای تشخیص و درمان در «دکتر سلام» آخرین وضعیت سند تحول ترمیم یافته در «پرسشگر» توسعه کشت گیاهان جایگزین اقلیم سازگار در «رویش» انسداد عروق قلب و خطر سکته قلبی درمان های نوین سلولی در بدخیمی ها تجربه‌نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» مدیریت تلفیقی آفات چوب خوار خرما تجربه‌ نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» دردهای شکمی و لگنی چه زمانی مهم هستند؟ استفاده از بذر گواهی شده در کشت گندم چطور در سالمندی سلامت بمانیم؟ چالش‌های آغاز سال تحصیلی جدید در «پرسشگر» کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در «رویش» باورهای درست و غلط درباره ابتلا به بدخیمی در «دکتر سلام» اصول تغذیه خاک برای کشت پاییزه در «رویش» تجربه‌ نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» دیابت؛ از پیشگیری تا کنترل بیماری در «دکتر سلام» تجربه‌نگاری معلمان تحول‌خواه در «الف تا» اصول تغذیه خاک برای کشت پاییزه در برنامه «رویش» شناخت آسم؛ از علائم تا درمان در«دکتر سلام» طرز نشستن و ایستادن صحیح در «دکتر سلام» هنرستان های کشاورزی در برنامه «رویش» تجربه نگاری معلمان تحول خواه در «الف تا» نحوه شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در«رویش» مراقبت های دندانی دانش آموزان و طرح های غربالگری سلامت دهان و دندان تجربه نگاری معلمان تحول خواه در «الف تا» بیماری های عفونی، پاییزه دانش آموزان در «دکتر سلام» زمان قوچ اندازی در برنامه «رویش» تغذیه دانش آموزان در «دکتر سلام» مشکلات گوارشی نوجوانان در مدارس «نوروز دانش» با حضور نخبگان و معلمان برتر روی آنتن شبکه آموزش رفت. تبیین برنامه‌های آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید در «پرسشگر» مبارزه با مگس میوه در برنامه «رویش» کیف و کوله مناسب دانش آموزان در «دکتر سلام» بررسی حوزه تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در «الف تا» معرفی دکتر رضا برادران؛ پزشک ماندگار کودکان تبریز در «دکتر سلام» آنفلونزا و سرماخوردگی های فصلی در «دکتر سلام» «نوروز دانش»؛ جشن بازگشایی مدارس روی آنتن شبکه آموزش روایت یک مدیر مدرسه از تجربه‌های مدیریت آموزشی در «الف تا» «روز ملی خرما» در «رویش»؛ از ظرفیت‌های تولید تا توسعه نخلستان‌ها بررسی آسیب های زانو و لگن در «دکتر سلام» روایت یک مدیر مدرسه از تجربه‌های مدیریت آموزشی در «الف تا» «ایران جان» در «دکتر سلام»؛ روایت زندگی پدر جزامیان ایران تغذیه باغات زیتون در برنامه «رویش» بررسی آزمایش های کلیه در «دکتر سلام» علل و درمان پولیپ روده در «دکتر سلام»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها