معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رسالت خطیر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، توانمند سازی جامعه جویای کار و تولید و صیانت از نیروی کارو همچنین زمینه سازی برای کسب مهارت جوانان است
به گزارش روابط عمومی شبکه هفت سیما، علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور چهارشنبه 1 مرداد ماه با حضوردر برنامه «صبحی دیگر» شبکه هفت سیما ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه(س) و همچنین هفته مهارت، گفت: رسالت خطیر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، توانمند سازی جامعه جویای کار و تولید و صیانت از نیروی کارو همچنین زمینه سازی برای کسب مهارت جوانان است و برای اینکه بتوانیم به این مهم دست یابیم زیرساخت هایی را در کشور،با ایجاد بیش از 600 مرکز دولتی و بالغ بر5700 کارگاه که هرکدام در یک رشته به تربیت کارآموز می پردازد، فراهم کردیم؛برای اینکه این سطح از مهارت از کیفیت ارزشمندی نیز برخوردار باشد بیش از 5400 استاندارنیزاز ابتدای تاسیس سازمان فنی و حرفه ای تا کنون، تدوین شده است.
وی افزود: به مناسبت هفته ملی مهارت 100 هزار استاندار جدید با بازنگری شده مهارت رونمایی شده است که دستاورد ارزشمندی محسوب می شود و در دهه فجر نیز از 1000 مورد مهارتی دیگر رونمایی خواهد شد.
اوسط هاشمی با اشاره به بازنگری در استانداردها ، تصریح کرد: امروز در دنیا از سواد های مختلف همچون سواد رسانه ای،ارتباطات،مالی،نژاد و قومیت و گفتگو سخن به میان می آید و مهمترین سوادی که در حال حاظر می توان ازآن یاد کرد سواد موثر در تغییر آدمی و برون رفت از سختی و حل مباحث پیچیده، مانند عبوراز بیماری کرونا است.
وی افزود: به اقتضای این تغییرات در حوزه سواد و سرعت تغییر تکنولوژی در آینده شاهد خواهیم بود که بسیاری از مشاغل، موقعیت خود را از دست داده و ضعیف شوند؛بنابراین این تغییرات این الزام را به وجود می آورد که در استانداردهای مهارتی خود بازنگری کنیم تا بتوانی از پس تقاضای بازارو نیاز جامعه بر بیاییم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر 21 هزار مربی در سطح کشور در زیر مجموعه سازمان فنی و حرفه ای و آموزشگاههای آزاد مشغول فعالیت هستند که سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصمیم دارد در سال 1400 بخش اعظمی از اختیارات خود را به آموزشگاههای آزاد واگذار کند.
وی با اشاره به المپیک مهارت و کسب 5 مدال توسط تیم ملی مهارت ایران اظهار داشت: روی آوری به مدرک یک نکته و کاهش منزلت اجتماعی مهارت یک نکته دیگر ارزش توانمندی و قابلیت آدمی باید مورد توجه قرار گیرد، شخصیت آدمی تنهاد سواد نیست نوع نگرش، توانمندی،موقعیت او است. اگراین نگرش و توانمندی را در نگاه مردم وسعت و عمق دهیم که تمام آمال ما دانشگاه نباشد می توانیم در بحث مهارت موفق عمل کنیم.
اوسط هاشمی گفت: دبیرخانه المپیاد مهارتی را در 4 ماهه گذشته شکل دادیم تا بتوانیم یک دبیرخانه دائمی با مشارکت دستگاه های مختلف در این زمینه داشته باشیم و ساختاری را برایش تعریف کنیم.ایران پیشتاز مهارت جهان است و باید نگاه ملی به ارزش مهارت داشته باشیم .
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تاکید به دیدار خود با علیرضا منادی رئیس کمیسون آموزش مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای یک دوره مهارت را در مجلس،ضروت ملی بدانید.مهارت نقش پیشگیری ازسقوط مشاغل و آینده پژوهی برای تربیت نیروی ماهرآینده را دارد تا جامعه از عهده پاسخگویی به نیاز با تکیه به سرمایه انسانی برآید.
وی افزود: برای ما قابل قبول نیست که بگویی بالاترین نرخ بیکاری از آن فازغ التحصیلان دانشگاهی است هرچند وزارت علوم بر این باور است که مسئول تولید و ترویج دانش است اما ما نیز بر این باور هستیم که توانمند سازی جامعه بر عهده ما است.
اوسط هاشمی بیان داشت: جایگاه مهارت را باید تقویت کنیم و در این بین، صداو سیما سهم قابل توجهی دارد و باید از تمام ظرفیت خود استفاده کند.صداو سیما سرمایه ملی است و نقش ملی دارد و دراکنون در شرایط سخت اقتصادی و تحریم ها که کشوربا مشکلات اقتصادی مواجه است مطالبه مردم ازمسئولین، اشتغال است و ما باید در رابطه با پیوست مهارت به عنوان یک ضرورت ملی بحث و گفتگو کنیم.